هر آنچه باید در مورد ناودانی سبک و ناودانی سنگین بدانید

ناودانی چیست؟ ناودانی سبک و ناودانی سنگین چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ بین این دو مقطع فولادی چه تفاوتی وجود دارد؟ جهت خرید این دو نوع ناودانی به چه سایت معتبری مراجعه نماییم؟

در صنعت ساختمان سازی از پروفیل های فولادی بسیار محکمی استفاده می کنند که هر کدام از آنها ویژگی و کاربردهای گوناگونی دارند. یکی از این محصولات بسیار مهم و کاربردی، ناودانی می باشد. ناودانی از لحاظ وزن به دو نوع ( سنگین و سبک) تقسیم می شود. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با مهمترین تفاوت ناودانی سبک و سنگین آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

ناودانی چیست؟

قبل از هر چیزی بهتر است بدانیم ناودانی چیست؟ ناودانی یک مقطع فولادی U شکل می باشد. این محصول کاربردی از دو بال عمودی و یک بخش افقی تشکیل شده است و در دو نوع مختلف ( مشبک و ساده) تولید و روانه بازار می شود. 

ناودانی سبک

ناودانی سبک

ناودانی سبک

ناودانی سبک در جدول اشتال در قیاس با ناودانی سنگین وزن کمتری دارد. به عبارت دیگر وزن آن از جدول استاندارد، کمتر می باشد.این نوع ناودانی از لحاظ استاندارد، با ناودانی سنگین متفاوت می باشد و قیمت آن در قیاس با ناودانی های سنگین، ارزان تر است. این نوع ناودانی در ایران و روسیه تولید می شود. جالب است بدانید که بیشتر ناودانی های تولید شده ایران، از نوع سبک هستند. شکل این نوع ناودانی با توجه زاویه گوش ها، همانند حروف U یا C انگلیسی می باشد.

از این نوع ناودانی در صنایع مختلف همچون صنایع دریایی، در ساخت پله، چارچوب درب و پنجره، پایه ماشین آلات، ترمیم بناهای معماری و ... استفاده می کنند. جهت ساخت این نوع ناودانی از استاندارد GOST 8240 استفاده می کنند. بیشتر کارخانه های تولیدی کشور، از این استاندارد استفاده پیروی می کنند. نام دیگر مقاطع فولادی که با این نوع استاندار ساخته می شوند UPE می باشد. یکی از ویژگی های بارز محصولات تولیدی با این نوع استاندارد این است که بال های موازی دارند.

ناودانی سنگین

ناودانی سنگین

ناودانی سنگین

این نوع ناودانی از لحاظ وزن با جدول اشتال، مطابقت دارد. به معنای این است که ابعاد و وزن ناودانی سنگین با استاندارد جدول برابر است. ناودانی سنگین در ایران و تعدادی از کشورهای اروپایی تولید می شود. این نوع ناودانی در قیاس با ناودانی سبک از لحاظ کاربرد، تفاوت های بسیار بارزی با هم دیگر دارند. بیشترین کاربرد ناودانی های سنگین در ساخت ستون، خرپا، بادبند، ساخت تجهیزات و دستگاه های صنعتی می باشد.

ناودانی سنگین برخلاف ناودانی سبک تمامی سایزهای آن در جدول اشتال وجود دارد. جهت ساخت این نوع ناودانی از استاندارد اروپایی EN 10279 و DIN 1026 استفاده می کنند. همین موضوع سبب شده تا نام دیگر این نوع ناودانی، ناودانی اروپایی یا به عبارت دیگر ناودانی UNP باشد. طبق استانداردهای گفته شده، ناودانی سنگین در اندازه های 40 تا 400 میلی متری تولید می شوند. 

مقایسه ناودانی سبک و سنگین

تفاوت مابین ناودانی سبک و سنگین از جمله موارد مهم و اساسی می باشد که خریداران این مقطع فولادی قبل از خرید ناودانی بایستی با آن آشنایی داشته باشند. 

اکنون در این بخش مطلب قصد داریم به تفاوت کلی بین ناودانی سبک و ناودانی سنگین بپردازیم: 

همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم اصلی ترین و مهمترین تفاوت عمده بین این دو نوع ناودانی که سبب تقسیم بندی بین آنها شده است، در وزن آنها می باشد. برخی دیگر از تفاوت های ما بین این دو محصول عبارتند از:

  •  برای هر کدام از این ناودانی ها، استانداردهای در نظر گرفته اند. جهت تولید ناودانی های سبک از استاندارد روسی ( GOST 8240) استفاده می شود در حالی که برای تولید ناودانی های سنگین از استاندارد اروپایی ( DIN EN 1026-1) استفاده می کنند. 
  • بین دو محصول از لحاظ ابعاد تفاوت های بارزی وجود دارد.
  •  کارخانه های تولیدی ناودانی سنگین و ناودانی سبک با یکدیگر متفاوت می باشد.
  •  هر کدام از این ناودانی ها کاربردهای متفاوتی با یکدیگر دارند. 
  •  ناودانی سبک به دو روش مختلف پرسی و فابریک تولید می شود.
  •  نحوه ساخت ناودانی های سنگین به روش نورد گرم می باشد.
  •  ناودانی سنگین و ناودانی سبک در الگوی اشتال با یکدیگر تفاوت دارند. 
  •  این دو محصول از لحاظ ابعاد و وزن با همدیگر تفاوت دارند.
  •  ناودانی های سبک بال های موازی دارند. در حالی که بال های ناودانی های سنگین به صورت شیبدار می باشند.
  •  از آنجایی که از لحاظ اندازه، فرایند ساخت، وزن این دو مقطع فولادی با یکدیگر تفاوت دارند. در نتیجه از لحاظ قیمت هم با یکدیگر تفاوت دارند.

برند تولید کننده ناودانی

توجه به برند تولید کننده ناودانی از نکات ضروری و مهم به حساب می آید. با توجه به برند تولید کننده، میتوان اطلاعات بسیار دقیق و کاملی درباره استاندارد و نحوه ساخت این مقطع فولادی که به کار گرفته شده است، به دست آورد. نکته قابل توجهی که در رابطه با این موضوع لازم است بدانید تا حد زیادی، قیمت، کیفیت، طول عمر این محصول به برند تولید کننده آن بستگی دارد. برخی از برندهای تولید کننده این محصول عبارتند از: فولاد ناب تبریز، ناودانی ذوب آهن اصفهان، ناودانی شرکت فولاد کوهپایه، ناودانی صنایع فولاد توس، گروه فولاد البرز غرب ابهر، شرکت فایکو و ...

خرید ناودانی از سایت تله آهن

شرکت تله آهن یکی از  مطمئن ترین مراکز فروش انواع میلگرد، تیر آهن، ناودانی، آهن و .... در کشور می باشد. در این مرکز می توانید به صورت روزانه قیمت انواع ناودانی را مشاهده نمایید. جهت خرید هر کدام از این محصولات میتوانید با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید و یا اینجاکلیک کنید.

سخن پایانی

ناودانی سبک و ناودانی سنگین از لحاظ وزن، ابعاد، شکل ظاهری، نحوه تولید، قیمت و کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند.بنابراین جهت خرید این مقطع فولادی بایستی با توجه به کاربرد آن، اقدام به خرید کرد. اکنون با شناخت دقیق هر کدام از این ناودانی ها می توانیم انتخاب دقیقی داشته باشیم. جهت خرید و استعلام قیمت ناودانی سنگین و سبک میتوانید به سایت تله آهن مراجعه نمایید.

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

تفاوت ناودانی سبک و سنگین