بیس پلیت چیست؟

در یک تعریف یا بیان ساده در پاسخ به این سوال که پلیت چیست میتوان گفت یک قطعه فلزی مستطیل یا مربعی شکل است. این قطعه فلزی از فولاد ساخته می شود و انواع بسیار گوناگونی دارد. بهتر است بدانید که سطح این محصولات جهت سهولت در استفاده در صنایع گوناگون بایستی یکنواخت و صاف باشد. این قطعه فلزی بایستی قابلیت خم شدن، قالب گیری و ... را داشته باشد. انواع پلیت ها در ضخامت های بسیار مختلف تولید می شوند. این قطعه به دلیل ماندگاری بسیار بالایی که دارد، در پروژه های مختلف میتوان از آن استفاده کرد. 

البته ناگفته نماند که ضخامت این ورق ها تقریبا 3 میلی متر است. این محصولات از ورق سیاه تولید می شوند. معمولا این مقاطع فولادی را از برنج، قلع، مس، آلومینیوم، فولاد نورد سرد، فولاد ضد زنگ می سازند. شایان ذکر است بدانید که در برخی از محصولات زینتی این قطعه فولادی را با طلا، پلاتین و نقره پوشش می دهند.

مهمترین و اصلی ویژگی این مقاطع فولادی پرکاربرد، اعمال اشکال گوناگون و خم پذیری می باشد. مازاد بر اینها بایستی سطح یکدست و صافی داشته باشد تا بتوان به راحتی از این محصول استفاده کرد. این مقاطع پرکاربرد از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تخت یا به شکل رول های پیچ در پیچ وجود دارند. کاربرد پلیت

کاربرد پلیت

کاربرد پلیت چیست؟

همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم این مقاطع در صنایع بسیار مختلفی از آن استفاده می کنند. کارگران مسئول برش این مقاطع فولادی بسیار مقاوم و سخت، از ابزارهای بسیار مخصوص و خاصی جهت رول و خم کردن پلیت ها استفاده می نمایند. با شکل دادن این مقاطع می توانند انواع اشیاء مختلفی را تولید نمایند. مهمترین و اصلی ترین کاربرد پلیت ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

* اصلی ترین کاربرد این محصول، به عنوان صفحه ستون در صنعت ساختمان سازی از آن استفاده می کنند.

* از این محصولات فولادی در ساخت یخچال ها ( نگهدارنده مواد غذایی) استفاده می نمایند.

* برای نمای ساختمان میتوان از پلیت ها استفاده کرد.

* پلیت ها جهت تولید تابلوها ( علائم راهنمایی و رانندگی) کاربرد دارند.

* جهت ساخت انواع لوازم خانگی کاربرد دارند.

* این قطعه فولادی در صنعت خودروسازی جهت تولید بدنه انواع خودروها مورد استفاده قرار می گیرد.

* در صنعت کشاورزی و همچنین تجهیزات کشاورزی میتوان کاربرد این محصول را به وفور دید.

* در صنعت هوا و فضا هم از این محصول استفاده می شود.

* در تجهیزات دریانوردی و صنعت کشتی سازی پلیت ها جایگاه خاصی دارند.

* جهت ساخت لنگر تیرهای فولادی و تیرهای ساختمانی از این محصول استفاده می کنند.

* پلیت ها در ساخت انواع لوازم خانگی (هود آشپزخانه، قفسه کتابخانه و ...) کاربرد دارند.  پلیت چیست؟

پلیت چیست؟

کاربرد پلیت ها در سازه های ساختمانی

مازاد بر موارد گفته شده در متن بالا، از این مقاطع فولادی در صنعت ساختمان سازی به وفور استفاده می کنند. به جرات میتوان گفت که این مقاطع در صنعت ساختمان سازی جایگاه بسیار ویژه ای دارند. در حقیقت ضخامت صفحه ستون بایستی در قیاس با سطح مقطع ستون عریض تر باشد تا در نهایت فشار بسیار کمتری را به فونداسیون و بتن وارد نماید. در حقیقت به هر میزان که سطح بزرگتر باشد به همان اندازه فشار کمتری به بتن وارد می کند. 

وظایف بیس پلیت

یکی از کاربردهای اصلی این مقاطع، استفاده از آنها به عنوان صفحه ستون در صنعت ساختمان ‌سازی می باشد. استحکام ساختمان و همچنین افزایش عمر آن یکی از مواردی بسیار مهم است. بنابراین فشارهای گوناگونی که بر روی ستون ‌های سازه وارد خواهد شد بایستی به زمین منتقل گردند. این انتقال نیرو باید از طریق ستون به (فونداسیون) انجام می گیرد. تولید فونداسیون یک ساختمان با وسیله بتن انجام می‌ گیرد و استحکام کششی بتن کم است.

در واقع تحمل تنش در بتن در قیاس با ستون فلزی تفاوت دارد. ستون های فولادی استحکام و مقاومت بسیار بالایی نسبت به بتن دارند. استفاده از این محصول موجب می شود که نیرو، فشار و تنش وارد شده کاهش یابد و با پخش کردن نیرو در فونداسیون یا بتن، این نیرو به شدت کاهش یابد. 

به طور کلی مهمترین وظایف بیس پلیت ها یا به عبارت دیگر صفحه ستون به موارد زیر اشاره نمود:

در واقع بیس پلیت به عنوان یک عضو واسط ( اتصال کننده ستون و همچنین افزایش دهنده سطح تماس فونداسیون و ستون) عمل می کند. این مقطع فولادی وظیفه تعدیل و همچنین توزیع نیروهای خمشی، کششی، فشاری، برشی و لنگر را بر عهده دارد. در حقیقت این محصول وزن سقف را تحمل می نمایند و سبب افزایش مقاومت و استحکام بیشتر ساختمان می شود.

پلیت چگونه تولید می شود؟

جهت ساخت پلیت از اسلب ها استفاده می کنند. طولی که اسلب ها دارند در واقع همان ضخامت پلیت ها می باشند. اما نکته قابل توجهی که در رابطه با تولید پلیت ها لازم است بدانید جهت بدست آوردن ضخامت مناسب بایستی اسلب ها حدود 4 تا 5 بار در میان غلتک های بسیار ضخیم عبور کنند.

جالب است بدانید که نحوه تولید پلیت ها همانند ورق سیاه می باشد. این مقاطع فولادی بعد از اینکه به ضخامت مورد نظر رسیدند بایستی در حوضچه های اسیدی به طور کامل غوطه ور شوند و در آخرین مرحله با آب شسته شوند. 

این مقاطع فولادی پرکاربرد در دو ضخامت گوناگون ساخته می شوند. اگر پلیت ها ضخامت کمی داشته باشند، به آنها فویل با برگ می گویند. در صورتی که از ضخامت بسیار بالایی برخوردار باشند به این مقاطع پلیت فلزی یا سازه ای می گویند ( ضخامت این مقاطع با میلی متر اندازه گیری خواهد شد).

قیمت روز پلیت

جنس این مقاطع از فولاد می باشند و همانطور که میدانید قیمت محصولات فولادی بر اساس وزن آنها محاسبه و تعیین می شوند. وزن این مقاطع فولادی هم تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون ضخامت و ابعاد آنها تعیین می گردد. 

قیمت پلیت را بایستی از یک مرجع بسیار معتبر که نرخ روز آهن آلات را هر لحظه اعلام می نمایند، پیگیری کنید. بنابراین ما به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم جهت استعلام قیمت و خرید پلیت و انواع مقاطع دیگر به وب سایت ما به نشانی www.teleahan.com مراجعه نمایید.

پلیت

پلیت