ناودانی upa چیست؟ ناودانی unp چیست؟ این دو مقطع فولادی از چه لحاظی با یکدیگر تفاوت دارند؟ جهت خرید این دو مقطع فولادی به چه سایت معتبری مراجعه نماییم؟

ناودانی ها از پرکاربردترین پروفیل های فولادی، در ساخت و ساز و صنعت می باشند. چارچوب درب ها، پایه ها، بادبندهای ساختمان، سازه ها و ... با استفاده از این مقاطع فولادی ساخته می شوند. رایج ترین ناودانی های موجود در بازار عبارتند از ناودانی upa و unp. در این مطلب قصد داریم به تفاوت این دو ناودانی بپردازیم و این دو  مقطع فولادی را از لحاظ کاربرد، وزن، استحکام، تولید و ... با همدیگر مقایسه کنیم. پس ما را تا پایان این مطلب مفید همراهی نمایید تا شما عزیزان را بیشتر با این دو مقطع فولادی آشنا نماییم.برای مشاهده قیمت انواع ناودانی اینجا کلیک کنید.

تفاوت ناودانی upa و unp

تفاوت ناودانی upa و unp

ناودانی unp چیست؟

ناودانی unp نسبت به upa، ضخامت بیشتری دارد. این نوع ناودانی اغلب وارداتی می باشد و از کشورهای چین و ترکیه وارد کشور می ‌شود. ضخامت بالای این نوع ناودانی موجب شده تا وزن آن بیشتر باشد. به علت وزن زیاد این نوع ناودانی، به آن ناودانی سنگین گفته می‌شود. دلایلی زیادی چون وزن و ضخامت بالا، وارداتی بودن unp موجب می شود تا قیمت این ناودانی نسبت ناودانی دیگر بیشتر باشد.

ناودانی upa چیست؟

ناودانی upa، به ناودانی ایرانی معروف می باشد. این ناودانی تحت استاندارد ملی و همچنین استاندارد آلمانی DIN 1026-2 تولید می شود. به این نوع ناودانی ناودانی سبک  گفته می ‌شود. بال‌های این ناودانی از  upn نازک‌تر می باشد و مخروطی شکل نیست. قیمت این ناودانی، به علت سبک بودن وزن در قیاس با نوع دیگر کمتر می باشد. البته ناگفته نماند که قیمت این ناودانی ‌ها وابسته به قیمت آهن است.

مقایسه ناودانی upa و unp

یکی دیگر از تفاوت های ناودانی unp با upa، استاندارد تولید آن است؛ این ناودانی تحت استاندارد اروپایی DIN 1026-1 و در سایزهای 40 الی 400 میلی‌متری تولید می‌شود. اگر بخواهیم به کاربرد این ناودانی اشاره کنیم باید بگوییم که از آن در بادبند، تیر، ستون و ساخت خرپا استفاده می‌شود. این ناودانی به ناودانی با بال شیب‌دار نیز مشهور است.

همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم  ناودانی unp و ناودانی upa به ترتیب به ناودانی سنگین و ناودانی سبک معروف می باشند. دلیل نام گذاری این نام ها، تفاوت در وزن این دو ناودانی می باشد. در حقیقت روش تولید این دو مقطع فولادی کاملا یکسان می باشد و تحت یک فرآیند تولید می شوند. جدا از روش ساخت این دو نوع مقطع فولادی، ویژگی، قیمت، استاندارد، استحکام  و کاربرد این دو مقطع پرکاربرد با یکدیگر متفاوت می باشند. در متن زیر به برخی از تفاوت های این دو ناودانی می پردازیم:

مقایسه ناودانی upa و unp

مقایسه ناودانی upa و unp

تفاوت ناودانی های upa و unp

اصلی ترین تفاوت ناودانی upa و unp، در وزن و ضخامت آنها می باشد. در حقیقت بال های ناودانی unp در قیاس با ناودانی upa ضخامت بیشتری دارد. همین موضوع به نوبه خود موجب افزایش وزن ناودانی unp خواهد شد. چنانچه جدول اشتال را مبنای وزن این دو ناودانی قرار دهیم. وزن ارائه شده ناودانی unp از مقادیر جدول بزرگتر یا مساوی آن می باشد. در حالی که وزن ناودانی unp کمتر از مقادیر جدول اشتال می باشد.

تفاوت ناودانی های upa و unp از لحاظ قیمتی

یکی دیگر از تفاوت های بین ناودانی upa و unp، قیمت آنها می باشد. افزایش وزن ناودانی unp و همچنین عدم تولید آن در ایران موجب می شود تا قیمت این نوع ناودانی بیشتر باشد. شایان ذکر است بدانید که استفاده از ناودانی نوع unp در پروژه های کوچک به صرفه نمی باشد. بهتر است در پروژه های بزرگ صنعتی و سنگین، مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت ناودانی upa و unp از لحاظ استاندارد

ناودانی نوع unp تحت استاندارد DIN-1026-1 ساخته شده است. در حالی که ناودانی نوع upa تحت استاندارد DIN- 1026-2 تولید می شود. الزامات ارائه شده در این دو نوع استاندارد با همدیگر تفاوت دارد. همین امر موجب  تفاوت های زیادی در ساختار و خواص مکانیکی این دو مقطع فولادی می شود. 

تفاوت ناودانی های upa و unp از لحاظ استحکام و مقاومت

یکی دیگر از تفاوت های بین ناودانی های upa و unp، از نظر مقاومت و استحکام آنها می باشد. از آنجایی که ضخامت و بال های ناودانی نوع unp در قیاس با ناودانی نوع upa بیشتر می باشد. در نتیجه مقاومت و استحکام unp بیشتر می باشد. این تفاوت در مقاومت ناودانی ها موجب شده تا برای پروژه های سنگین و حساس از ناودانی نوع unp استفاده نمایند. البته ناگفته نماند که انتخاب سایز و نوع پروفیل مناسب، در صورت نداشتن محدودیت در ابعاد، میتوان از ناودانی های upa به جای ناودانی های unp استفاده نمود. به این صورت که ناودانی های upa که سایز بزرگتری دارند، خواص مکانیکی آنها همانند ناودانی های unp با سایز کوچک می باشد.

کاربرد ناودانی upa و unp

کاربرد ناودانی upa و unp

کاربرد ناودانی upa و unp

ناودانی ها در صنایع بسیار مختلفی همچون خودروسازی و ساخت و ساز به کار گرفته می شوند. کاربردها و مزایای  این دو ناودانی را می توان در صنایع بسیار وسیعی برای پایه ها و قاب ها در نظر گرفت.. جدا از تفاوت ناودانی های upa و unp، اصلی ترین و مهمترین کاربردهای این دو نوع ناودانی عبارتند از: ساخت ماشین آلات، ساخت نمای ساختمان، بناهای معماری، بادبندهای ساختمان،  ساخت چهارچوب‌ ها، استفاده از ناودانی برای تیر یا ستون، ساخت تشکیلات دریایی، ساخت خرپا و ....

 سخن پایانی

ناودانی upa و unp از لحاظ قیمت، کاربرد، روش تولید، استحکام، استاندارد و ... با یکدیگر تفاوت دارند.  ناودانی نوع unp در قیاس با upa ضخامت و وزن بیشتری دارد و از آن در پروژه های سنگین استفاده می کنند. ناگفته نماند قیمت آن در قیاس با upa کمتر می باشد.  نکته قابل توجهی که در رابطه با قیمت این دو مقطع لازم است بدانید، قیمت هر کدام از این ناودانی ها وابسته به قیمت آهن می باشد. جهت استعلام قیمت روز و خرید انواع ناودانی با قیمت مناسب و کیفیت بالا می توانید به وب سایت ما به نشانی www.teleahan.com مراجعه نمایید.