مقایسه ورق روغنی و رنگی

یکی از پرکاربردترین و در عین مهمترین محصولات فلزی، ورقه های فولادی هستند. این ورق ها به دو شکل متفاوت ( شیت و رول) تولید و عرضه بازار می شوند. این نوع ورق ها پایه و اساس تولید انواع گوناگون محصولات و پایه تولید ورقه های فولادی می باشند. شایان ذکر است بدانید که تمامی ورقه های فولادی از دو عنصر اصلی چدن و کربن ساخته شده اند. تشخیص دقیق و شناسایی ورق های فولادی با توجه به روش ساخت به دو روش مختلف ( نورد گرم و سرد) تولید و روانه بازار می شوند. تجهیزات و محصولات تولیدی نورد گرم و نورد سرد از لحاظ کارکرد نهایی، ضخامت، ابعاد و ... با هم تفاوت دارند. ورق های فولادی انواع گوناگونی دارند. 

ورق روغنی، ورق سیاه، ورق رنگی، ورق گالوانیزه و ... از جمله ورق های فولادی هستند. هر کدام از این ورق ها دارای خواص های بسیار متفاوتی دارند و در صنایع بسیار خاصی به کار گرفته می شوند. 

جهت متوجه شدن تفاوت ورق گالوانیزه با رنگی، قبل از هر چیزی بهتر است به مشخصات هر یک از این ورق به بپردازیم. علت اصلی تفاوت آنها، میزان کربن در آلیاژ آنها، میزان آلیاژهای دیگر و نحوه تولید آنها می باشد در این مقاله قصد داریم به مقایسه ورق روغنی و رنگی بپردازیم: 

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه

ورق رنگی چیست؟

در واقع ورق های رنگی از ورق های گالوانیزه تولید می شوند. فرآیند ساخت این نوع ورق ها بسیار دقیق می باشد. این نوع ورق های گالوانیزه به دلیل کاربرد تزئینیشان و ظاهر بسیار زیبایی که دارند، بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته اند. ورق های رنگی در رنگ های بسیار متنوع و زیبایی (سبز، زرد، آبی، نارنجی، سفید، قهوه ای، قرمز، بنفش، سبز چمنی،کرمی، زرد لیمویی، سبز تیره و ...) تولید خواهند شد.

ورق های رنگی به دلیل ظاهر زیبایی که دارند در ساخت وسایل خانگی فلزی (بدنه خارجی آبگرمکن، یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و ..)، سوله ها و سقف ها استفاده می شوند. زیرا این نوع ورق های گالوانیزه استحکام بسیار زیاد و رنگ های فوق العاده زیبایی دارند. 

رنگی که در این نوع ورق ها ( ورق رنگی) مورد استفاده قرار می گیرد، الکترواستاتیک می باشد و سبب میشود تا ورق گالوانیزه از خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بهتری داشته باشند. ورق های رنگی در صنایع ساختمانی همچون بدنه کارگاه ها، انبارها، در نمای خارجی و داخلی ساختمان ها ( به علت ظاهر زیبایی که دارند) مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل به ورق های رنگی،طرح های بسیار متنوعی مانند شادولاین، ذوزنقه ای، سینوسی، سفالی، کرکره ای، هلالی و ... می دهند.  همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم این نوع ورق ها از ورق های گالوانیزه تولید شده اند، در نتیجه در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم می باشند. ضخامت ورق های رنگی از 0.8 تا 6 میلی متر و عرض 1 تا 1.25 متر متغیر می باشد و وزن آنها تقریبا 3.5 تا 12 کیلوگرم می باشد.

تولید و رنگ پاشی ورق های رنگی در درون کوره هایی انجام می گیرد. ابتدا قسمت رویه ورق را با ضخامت 20 تا 25 میکرون و همچنین قسمت پشتی آن را با ضخامت 7 تا 15 میکرون، رنگ پاشی می نمایند. به علت استحکام و مقاومت بالایی که ورق های رنگی در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارند، در محیط های مرطوب به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. از این ورق ها در صنایع ساختمانی استفاده می کنند. 

ورق رنگی

ورق رنگی

ویژگی ‌های فنی ورق رنگی

ورق ‌های رنگی از طریق ورق‌ های گالوانیزه ساخته می‌ شوند. ناگفته نماند فرآیند تولید این ورق ها ها بسیار دقیق است. ورق های رنگی به علت ظاهر بسیار رنگی و کاربرد تزئینی ‌که دارند با نام ورق ‌های رنگی در بازار شناخته شده‌ اند. این ورق ها در رنگ های متنوعی ( زرد، سفید، آبی، قرمز، قهوه ای، سبز، نارنجی و ...) تولید می ‌شوند.

ورق‌ های رنگی کاربرد تزئینی و بسیار ساده ای دارند. استفاده از این ورق ها به علت لایه ای که از رنگ های خاصی که بر روی سطح آنها قرار دارد، مزایای فراوانی دارد، از جمله مزایای ورق های روغنی:

نصب آسان و سریع. قیمت مناسب و زیبا. * وزن سبک. * ایمنی زیاد در مقابل زلزله. * عدم تغییر رنگ ورق رنگی در مقابل  شرایط آب و هوایی. * ماندگاری بالا. * مقاومت زیاد در برابر رطوبت و آب و ...

ورق روغنی چیست؟

به ورق های روغنی، ورق سرد می گویند. این نوع ورق ها طی فرایند نورد سرد تولید می شوند. شکل ظاهری این نوع ورق ها سبب شده تا به این نام نامگذاری شوند. ورق های روغنی ابتدا، ضخامت بالایی دارند و به وسیله فرآیند نورد و به ضخامت کمتر، ساخته می شوند. 

در صنعت فولاد از ورق رنگی به عنوان ماده اولیه استفاده می نمایند. زیرا از آن جهت ساخت ورق گالوانیزه استفاده می نمایند. در حقیقت ورق روغنی جهت تولید ورق های رنگی کاربرد دارد. ورق های روغنی به راحتی کشش پیدا می کنند. این ورق ها طی فرآیند نورد سرد و بدون آسیبی، به ورق های نازک تری تبدیل خواهند شد. ورق های رنگی را با کمک لعاب کاری میتوان به رنگ های مختلف دیگری تولید نمود. ورق روغنی به عنوان ماده اولیه تولید تجهیزات ادرای، مخازن فلزی، ساخت بشکه، محصولات صنعتی، رادیاتورسازی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که در متن بالا به ان اشاره نمودیم، ورق های روغنی خاصیت کشسانی دارند و تحت فرایند نورد سرد تحت کشش و فشار ( بدون هیچگونه شکنندگی)، عریض تر و نازک تر می شوند.

ویژگی ‌های فنی ورق های روغنی

ورق های روغنی در ابعاد، اشکال و سایزهای بسیار متفاوتی تولید و عرضه بازار می ‌شوند. ورق های روغنی ضخامت بسیار کمتری دارند در نتیجه امکان خم کردن و شکل دهی آنها زیاد می باشد. ورق های روغنی با توجه به روش روغن‌کاری که دارند، ویژگی ها و قابلیت‌ های گوناگونی خواهد داشت.

ناگفته نماند که ورق روغنی با توجه به مشخصات فنی و ظاهری که دارد، با هیچ نوع ورق فولادی دیگری جایگزین نمی شود.

نکته قابل توجهی که درباره ورق روغنی لازم است بدانید، ورق روغنی بعد از فرایند تولید با روش روغن ‌کاری ( به روغن) آغشته خواهد شد؛ به معنای این است که این ورق از لحاظ ساخت با تمامی ورق‌ های فولادی تفاوت دارد.


فرق ورق گالوانیزه با رنگی

تفاوت ورق گالوانیزه با رنگی

تفاوت ورق گالوانیزه با رنگی

طول عمر: ورق رنگی چیزی حدود 50 سال عمر مفید دارد. اما در حالی که ورق روغنی چیزی حدود 2 تا 11 سال عمر مفید دارند.

هزینه تولید: در واقع هزینه تولید به طول, عرض و ضخامت ورق بستگی دارد. جالب است بدانید که هزینه تولید ورق رنگی در قیاس با ورق روغنی بیشتر می باشد.

شکل ظاهری: ورق رنگی در قیاس با ورق روغنی ظاهر بسیار زیباتری دارد. به همین علت در تولید انواع لوازم خانگی از این ورق بیشتر استفاده می نمایند. 

تفاوت ورق گالوانیزه با رنگی این است که ورق رنگی از ورق های گالوانیزه ساخته می شود و تفاوت هایی با هم دارند. یکی از تفاوت های بارز این دو ورق، نوع کاربرد آنها می باشد. ورق های گالوانیزه برای صنایع گوناگون کاربرد دارند در حالی که ورق های رنگی جنبه تزیینی دارند و بیشتر  جهت تولید لوازم خانگی استفاده می شود.

ورق های روغنی طی نورد گرم ساخته می شوند و فرایند تولید این ورق ها بسیار متفاوت است. این نوع ورق ها پس از فرآیند تولید، روغن‌کاری می شوند به همین علت با نام ورق روغنی در بازار شناخته می‌ شوند. ظاهر ورق‌ های روغنی زیبا و براق است. به همین دلیل در ساخت انواع وسایل خانگی، قفسه فلزی، تجهیزات اداری و ... کاربرد دارند.

ورق رنگی

خرید ورق گالوانیزه و رنگی

نحوه خرید ورق گالوانیزه و رنگی

انتخاب دقیق و خرید محصولات فولادی با یک مرکز معتبر و با سابقه اهمیت بسیار فراوانی دارد. سایت تله آهن در زمینه فروش انواع محصولات فولادی از جمله ورق سیاه، ورق رنگی و ... مشغول به فعالیت می باشد. همانطور که میدانید در زمان خرید انواع محصولات فولادی کیفیت بالا و قیمت اهمیت فراوانی دارد. به جرات میتوان گفت که کیفیت بالا و قیمت مناسب ورق های فولادی در سایت تله آهن سبب شده تا سابقه فروش بیشتر و در نتیجه رضایت مشتریان را به راحتی جلب کند. جهت استعلام دقیق قیمت خرید ورق های فولادی وارد سایت تله آهن شوید.