کاربرد انواع پروفیل چیست؟

پروفیل یک نوع مقطع فولادی توخالی می باشد. پروفیل در اشکال بسیار متنوعی همچون دایره، مستطیل، مربع، لوزی و ... ساخته می شوند.  این مقطع فولادی به طور بسیار وسیعی در دو حوزه مختلف ساختمان سازی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است بدانید که پروفیل های ساختمانی، در حوزه ساخت انواع درب و پنجره و پروفیل های صنعتی در حوزه خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را به معرفی انواع مقاطع فولادی بپردازیم. پس ما را تا پایان این مطلب همراهی نمایید.

از لحاظ ابعاد و شکل ظاهری، این مقاطع فولادی به دو دسته کلی بسته و باز تقسیم بندی می شوند. این دو نوع از مقطع فولادی با تنوع بسیار بالایی تولید خواهند شد. 

کاربرد پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی از جمله محصولاتی می باشد که در صنایع گوناگونی همچون خودرو سازی و ... به وفور از آن استفاده می شود. این نوع مقاطع فولادی در قیاس با این نوع ساختمانی کاربرد بیشتر و تخصصی تری دارند.  جالب است بدانید که در صنعت خودرو سازی از شکل های ( قوطی مربعی و مربع مستطیلی) استفاده می نمایند. در این مقاطع صنعتی خصوصیات الکتریکی و مکانیکی سطح مقطع اهمیت فراوانی دارد. 

این مقاطع فولادی مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارند. ناگفته نماند این مقاطع فولادی قابلیت جوش‌ پذیری و همچنین استحکام بالایی دارند. با وجود این ویژگی ها در این مقطع‌، وزن کمی دارند و جزو  مزیت های آنها به حساب می آید. از این نوع مقاطع در  صنعت خوردرو سازی و صنایع دفاعی استفاده می کنند. 

انواع پروفیل

انواع پروفیل

انواع پروفیل صنعتی

اشکال این نوع مقطع فولادی از نظر طراحی به دو دسته ( باز و بسته)، از نظر جنس به دو دسته ( توخالی و توپر) و در نهایت از لحاظ کاربرد به دو دسته ( ساختمانی و صنعتی) تقسیم بندی خواهند شد. ناگفته نماند دسته بندی دیگری از این مقطع فولادی از لحاظ سبک و سنگین بودن است.

کاربرد پروفیل درب و پنجره

در حقیقت پروفیل درب و پنجره در کیفیت و ظاهر ساختمان تاثیر بسیار فراوانی دارد. این نوع مقطع جزو مهمترین مصالح در صنعت ساختمان سازی است. برای تولید این مقطع کاربردی از ورق روغنی و ورق سیاه استفاده می کنند و به عنوان پروفیل های توخالی شناخته می شوند. 

برخی از کاربردهای این نوع مقطع فولادی عبارتند از: چهارچوب درب اتاق، ساخت نماهای شیشه ای، ریل پنجره و درب، قاب درب های منزل، ساخت قاب پنجره، اتصال قاب به قاب و ...

انواع پروفیل درب و پنجره: آلومینیوم، چوب، پی وی سی، یو پی وی سی، کامپوزیت، انواع فولاد مانند فولاد ضد زنگ و فولاد کربنی.

کاربرد پروفیل مقاطع باز

این نوع از مقطع فولادی مانند دیگر محصولات با ابعاد و قطرهای گوناگونی ساخته می شود.  از انواع پرکاربرد این نوع مقطع، پروفیل ‌های با سطح مقطع  U، Hat، Zو  Iمی باشند. از این نوع مقاطع جهت ساخت انواع مصالح ساختمانی مانند: قاب اطراف پنجره ‌بر روی نمای بیرون، چارچوب درب استفاده می کنند. این مقاطع ابعاد و ضخامت‌ های مختلفی دارند. در میان تمامی این  محصولات، این نوع مقاطع فولادی در قیاس با دیگر محصولات کاربرد بیشتری دارند. جهت ساخت این مقطع از ورق های فولادی ( ماده اولیه) استفاده می شود. انواع مقاطع باز عبارتند از: ( z، c، آبرو، نگینی، چهارچوب فلزی ساده).

کاربرد پروفیل ستونی

پروفیل ستونی نوعی مقطع فولادی است که از ورق سیاه ساخته می شود. از این مقطع فولادی در ساخت ساخت ستون های ساختمانی، ساخت انبار، ساخت سوله، کارگاه ها استفاده می کنند. جالب است بدانید که قوطی ستونی در دو نوع ( ستونی ساختمانی و ستونی صنعتی) تولید می گردد. این دو نوع قوطی ستونی از لحاظ کاربرد و ضخامت با همدیگر تفاوت دارند. از این محصول در صنایع مختلفی همچون ساخت ( انواع ماشین آلات، انواع پل های هوایی، انواع سرویس غذاخوری، انواع میز و صندلی، اتاق انواع خودروهای سبک و سنگین، انواع حفاظ و ...) استفاده می شود.

پروفیل

پروفیل 

کاربرد پروفیل مقطع زد

پروفیل شکل Z در سقف سالن های بزرگ همانند سقف سوله ها، ورزشگاه ها، ، انبار، پارکینگ ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. مدل Z این نوع مقطع دارای انواع گوناگون Z18 ,Z20  و Z22  می باشد. ضخامت این نوع از مقطع فولادی تقریبا 2.5 سانتی متر و 3 سانتی متر می باشد.  همین امر موجب می شود تا قیمت پاین مقطع متغیر باشد. با توجه به کاربردهای بسیار گوناگونی که محصولات فولادی در صنعت ساختمان سازی دارند، بایستی اشکال گوناگونی از این محصول تهیه شود تا نیازهای تمامی خریداران را برطرف کنند. از این مقطع جهت اتصال قسمت های گوناگون سازه های فلزی استفاده می نمایند. همانطور که میدانید ساختمان هایی که دارای اسکلت فلزی هستند از قطعات کاملا مجزا ساخته خواهند شد. بایستی این قطعات به صورت مناسب و یکپارچه به همدیگر وصل شوند.

کاربرد پروفیل سبک

به پروفیل های سبک، پروفیل مبلی می گویند. برای ساخت این مقطع فولادی از دو استاندارد EN 10219-2 و DIN 2394 و از طریق فرایند نورد سرد استفاده می نمایند. از ورق های روغنی برای تولید آن استفاده می کنند. از  این نوع مقطع سبک در صنایع گوناگونی مانند مبلمان سازی، صنعت کشاورزی، اسلحه سازی، دوچرخه سازی، ساخت لوازم خانگی، کانتینر و ... استفاده می نمایند. برخی از ویژگی های این نوع مقطع عبارتند از: خاصیت جوش پذیری بالا، خاصیت آبکاری، شکل پذیری مطلوب، کیفیت سطحی مناسب، قابلیت شکل پذیری و ...

ناودانی ها در سایزهای( 10، 12 و 18) و پروفیل های نبشی ( با بال های 20 تا 50 میلی متر) در این گروه مقطع فولادی قرار دارند. استفاده از فرایند کشش سرد در تولید این مقطع موجب شده تا از این نوع مقطع با انرژی و هزینه بسیار کمتری تولید شود. 

پروفیل سبک

پروفیل سبک

خرید انواع پروفیل

قیمت هر کدام از این مقاطع فولادی به عوامل گوناگونی بستگی دارد. شما خریداران عزیز می توانید جهت خرید و استعلام قیمت روز انواع مقاطع صنعتی و ساختمانی به وب سایت ما نشانی www.teleahan.com مراجعه نمایید. این مرکز انواع مقاطع فولادی را با کیفیت بسیار بالا و قیمت بسیار مناسبی عرضه بازار می کند.